ua en ru

ГПУ передала в суд обвинувачення проти Єфремова

ГПУ передала в суд обвинувачення проти Єфремова Фото: Олександр Єфремов

Печерський районний суд розгляне по суті обвинувачення проти Єфремова за "законами 16 січня"

Генеральна прокуратури України (ГПУ) передала в суд обвинувачення проти колишніх народних депутатів Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою А. Єфремова, С. Гордієнко і А. Стояна у фальсифікації результатів голосування народних депутатів України 16.01.2014 з метою протиправного прийняття Верховною Радою України Законів, спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, які насправді проголосувала меншість від необхідної кількості голосів депутатів. У суспільстві ці Закони отримали назву "диктаторські", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України щодо Єфремова, Гордієнко і Стояна направлено в Печерський районний суд Києва для розгляду по суті.

У ГПУ додали, що Віктор Янукович, Володимир Олійник та Ігор Калєтнік, а також інші підозрювані у скоєнні цих злочинів знаходяться в розшуку.

Нагадаємо, ГПУ завершила досудове розслідування за "законами 16 січня" щодо колишніх народних депутатів Єфремова, Гордієнко і Стояна ще в липні 2015 р.