ua en ru

ГПУ передала в суд обвинувачення 6 екс-міліціонерів у злочинах проти євромайданівців

ГПУ передала в суд обвинувачення 6 екс-міліціонерів у злочинах проти євромайданівців Фото: екс-міліціонерів обвинувачують у злочинах проти євромайданівців

Екс-міліціонерів звинувачують у незаконному затриманні десяти учасників Євромайдану

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 19 січня 2017 року передав до суду обвинувальний акт щодо шести колишніх працівників Дніпровського районного управління міліції Києва за злочинні дії щодо учасників Євромайдану. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Перший заступник начальника - начальника слідчого відділу, заступник начальника слідчого відділу та чотири слідчих цього ж відділу Дніпровського районного управління міліції обвинувачуються за фактами зловживання владою, фальсифікації матеріалів проваджень, незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності спільно з працівниками органів прокуратури 10 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року.

Дії начальника слідчого відділу та його заступника кваліфіковано як одних із організаторів та виконавців цих злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, а дії слідчих кваліфіковано як виконавців злочинів.

Зазначається, що досудове розслідування в іншій частині триває, збираються та перевіряються докази щодо можливості притягнення до кримінальної відповідальності співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).

Нагадаємо, під час допиту екс-президент України Віктор Янукович визнав, що під час акцій протесту на Майдані в листопаді 2013 року працівники нині розформованого спецпідрозділу МВС "Беркут" перевищили свої повноваження.