ua en ru

ГПУ передала до суду справу про шахрайство чиновниці Мінекології

ГПУ передала до суду справу про шахрайство чиновниці Мінекології Фото: Генеральна прокуратура України (РБК-Україна)

Чиновниця вимагала 25 тис. гривень за видачу дозвільних документів

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно викритої на шахрайстві чиновниці Міністерства екології та природних ресурсів. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Повідомляється, що підозрювана з метою заволодіння грошовими коштами вимагала 25 тис. гривень за надання дозвільних документів при нібито подачі невідповідних вимогам нормативно-правових актів. При цьому вона достовірно знала, що подані громадянином України документи відповідають усім вимогам і є підставою для отримання дозвільних документів.

"За результатами попереднього розслідування прокурором затверджено обвинувальний акт, який направлено до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Івано-Франківській області на хабарі затримали прокурора. Прокурор Коломийської місцевої прокуратури вимагав від батька обвинуваченої у кримінальній справі неправомірну вигоду у розмірі 300 доларів. За це він обіцяв посприяти у призначенні покарання, яке не пов'язане з реальним позбавленням волі.