ua en ru

ГПУ передала до суду справу проти 3 "тітушок"

ГПУ передала до суду справу проти 3 "тітушок" Фото: Генеральна прокуратура України

Двоє з підозрюваних перебувають під вартою, третій - під домашнім арештом

Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) завершено досудове слідство та направлено до Шевченківський районний суд Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою трьох осіб у вчиненні в складі так званих "титушек" низки злочинів відносно протестуючих 18 лютого 2014 р. в Маріїнському парку, на вул. Липській, на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської в м. Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як повідомляється, дії двох осіб кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання проведенню мітингів, зборів, вуличних походів, вчинене за попередньою змовою групою осіб із застосуванням фізичного насильства), ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вчинення вбивств при обтяжуючих обставинах), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 122 (заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень) КК України, і їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Дії іншого підозрюваного кваліфіковані - за ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України і судом йому обрано запобіжний захід - домашній арешт.

"Зазначене є результатом розслідування фактів системного залучення в період січня-лютого 2014 року цивільних осіб, так званих "титушек", до вчинення злочинів стосовно протестувальників", - зазначили в ГПУ.

В цілому за цими епізодами в даний час повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджання проведенню мітингів і зборів, позбавлення волі та катуванні, зберіганні зброї 16 осіб, 5 з них заарештовані, інші знаходяться в розшуку, уточнили в прокуратурі.

В даний час встановлюються інші виконавці цих злочинів, досудове слідство триває.

Нагадаємо, на початку червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про арешт 4 співробітників МВС, вооружавших "титушек" на Майдані.