ua en ru

ГПУ передала до НАЗК і Нацполіції матеріали щодо порушень у деклараціях 10 чиновників

ГПУ передала до НАЗК і Нацполіції матеріали щодо порушень у деклараціях 10 чиновників Фото: Генеральна прокуратура України

ГПУ передала до НАЗК матеріали щодо порушень 5 народних депутатів

Генеральна прокуратура України передала в Національне агентство з запобіганню корупції та Національну поліцію матеріали щодо порушень в електронних деклараціях 10 чиновників. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Незважаючи на те, що протоколи про вказані правопорушення уповноважені складати посадові особи НАЗК і Нацполіції, ГПУ в зазначені органи вже направлено матеріали щодо 10 суб'єктів декларування, які порушили вищевказані вимоги антикорупційного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Мова йде про 5 народних депутатів і чиновника Державної пенітенціарної служби, які після 1 вересня 2016 придбали майно або отримали дохід від його відчуження, у десятиденний строк не повідомили про це НАПК. Раніше в ГПУ повідомили про чотирьох порушників заповнення е-декларацій.

Нагадаємо, ГПУ відкрила кримінальні провадження стосовно п'яти народних депутатів для проведення позапланової перевірки на предмет ухилення від сплати податків на доходи, зазначені в е-деклараціях.