ua en ru

ГПУ передала справу екс-голови Мінекології Злочевського НАБУ

ГПУ передала справу екс-голови Мінекології Злочевського НАБУ Фото: Микола Злочевський

Проти Злочевського відкриті 2 кримінальних провадження

Генеральна прокуратура України передала справу проти колишнього міністра охорони навколишнього середовища Миколи Злочевського Національному антикорупційному бюро України. Про це йдеться у відповіді відомства на запит депутата Верховної Ради Сергія Лещенка, передає прес-служба партії "Блок Петра Порошенко".

"Генеральною прокуратурою України... здійснена передача за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) кримінальних проваджень від 05.08.2015 за підозрою Злочевського М.В. у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) КК України, та від 27.03.2014 для вирішення питання по організації подальшого досудового розслідування", - сказано в документі.

Відзначимо, що проти Злочевського відкриті два кримінальні провадження - за підозрою у зловживанні службовим становищем і заволодінні бюджетними коштами, а також у незаконному збагаченні.

Нагадаємо, влітку 2015 року правоохоронні органи Англії мали намір закрити в Україні свій офіс через те, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) затягувала процес передачі документів у справі екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського.