ua en ru

ГПУ відрядить Каська до ЄС для підтримки позиції щодо продовження санкцій проти екс-чиновників

ГПУ відрядить Каська до ЄС для підтримки позиції щодо продовження санкцій проти екс-чиновників Фото: Віталій Касько

Сьогодні Європейський суд скасував заморожування активів чиновників часів Януковича

Заступник Генерального прокурора України Віталій Касько поїде до Євросоюзу для підтримки позиції ГПУ щодо продовження санкцій проти екс-високопосадовців часів колишнього президента України Віктора Януковича. Про це під час брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крім надання інформації, керівництвом Генеральної прокуратури, враховуючи, що десь якраз зараз ці питання будуть вирішуватися на засіданнях, прийнято рішення про відрядження до Європи, до Брюсселю, де засідають ці органи, заступника Генерального прокурора, який якраз керує питанням міжнародних відносин, Каська щодо підтримання нашої позиції і надання всіх необхідних роз'яснень, документів з цього приводу", - повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні Європейський суд скасував заморожування активів Сергія Клюєва, екс-прем'єра Миколи Азарова та його сина Олексія, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова і екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького. ЄС має два місяці на те, щоб оскаржити дане рішення.

Разом з тим, у ГПУ повідомляють, що санкції Європейського союзу проти колишніх чиновників часів екс-президента Віктора Януковича продовжують діяти.