ua en ru

ГПУ порушила справу проти Януковича за сьогоднішні заклики до зміни влади в Україні

Генеральна прокуратура України відкрила ще одне кримінальне провадження проти відстороненого Верховною Радою України з посади Президента України Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України відкрила ще одне кримінальне провадження проти відстороненого Верховною Радою України з посади Президента України Віктора Януковича. За кваліфікацією правопорушення відноситься до ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Слідчим підрозділом Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, що вчинене громадянином, екс-Президентом України Віктором Януковичем... Як повідомляли ЗМІ сьогодні 28 березня 2014 р., у черговому зверненні до українського народу Янукович назвав діючу владу в Україні - незаконною та закликав вимагати проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України.
Цими діями вказана особа посягає на внутрішню безпеку України у сфері функціонування конституційного ладу і в сфері діяльності державної влади", - йдеться у повідомленні.