ua en ru

ГПУ розслідує справу про передачу газових мереж компанії Фірташа в безкоштовне користування

ГПУ розслідує справу про передачу газових мереж компанії Фірташа в безкоштовне користування Фото: ГПУ відкрила провадження щодо передачі газових мереж Фірташу

Держава зазнала збитків у розмірі 930 млн гривень

Генеральна прокуратура України відкрила провадження щодо передачі газорозподільних систем у господарське відання, тобто на безкоштовній основі, облгазам, 70% ринку яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу. Про це свідчить справа № 757/26518/17-до Печерського районного суду міста Києва.

Так, повідомляється, що Кабінет Міністрів України на основі постанови "Деякі питання використання державного майна для забезпечення розподілу природного газу" № 770 від 20.08.2012 передав облгазам "майно, яке використовується для забезпечення розподілу природного газу".

Таким чином, держава зазнала збитків у розмірі 930 млн гривень.

"За цих обставин дії окремих посадових осіб Кабінету міністрів України, Міненерговугілля, Міненергорозвитку, Мінфіну, Фонду державного майна України призвели до завдання державі збитків в розмірі 930 млн. грн., що свідчить про наявність в їх діяннях ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364, ст. 367 КК України", - йдеться в тексті справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України розслідує справи щодо підприємств бізнесмена Дмитра Фірташа.