ua en ru

ГПУ кваліфікувала загоряння телекомунікаційних кабелів у Києві як диверсію

Прокуратура Шевченківського району м. Києва розпочала розслідування за фактом загоряння телекомунікаційних кабелів у колекторі, розташованому між київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України.

Прокуратура Шевченківського району м. Києва розпочала розслідування за фактом загоряння телекомунікаційних кабелів у колекторі, розташованому між київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Проводяться першочергові слідчі дії.

Сьогодні, 9 травня, о 04:37 по вул. Мельникова, 48 у столиці сталося загорання на відкритій території, у технічному колекторі, де знаходяться силові електричні кабелі. У зв'язку із загрозою знеструмлення Київського телецентру, його було переключено на резервні лінії.

Причина займання встановлюється.

Пізніше повідомлялося, що пожежу в технічному колекторі телецентру станом на 12:10 9 травня ліквідовано.

Нагадаємо, Українські телеканали "Інтер" , "Перший національний", "Мега", "Ентерфильм" , "К1" , "К2" , "НТН" , "Гамма" і Хsport перервали мовлення через супутник з-за пожежі, що сталася в тунелях між телевежею і приміщенням Національної телерадіокомпанії України. У Державній службі України з надзвичайних ситуацій відзначили, що орієнтовно до 10:30 кабель повинен бути знеструмлений і пожежники зможуть приступити до гасіння. У зв'язку з загрозою знеструмлення Київського телецентру, його переключили на резервні лінії.