ua en ru

Справа Пукача: суд переніс розгляд апеляції на 20 квітня

Апеляційний суд Києва переніс на 11:00 20 квітня розгляд апеляційної скарги на вирок колишньому начальникові департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, який засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Таке рішення оголосив головуючий суддя Степан Гладій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія суддів вважає за необхідне відкласти розгляд справи...20 квітня до 11:00",- заявив Гладій.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що Генеральна прокуратура України не надала суду висновок про можливість зняти з матеріалів кримінальної справи гриф секретності.

"У зв'язку з відсутнім рішенням ГПУ колегія суддів не може поставити питання про зняття грифа секретності з матеріалів справи", - сказав Гладій.

Суддя також повідомив, що до суду надійшла відповідь від ГПУ, в якому йдеться про те, що Генпрокуратура продовжила роботу експертної комісії з розгляду питання про зняття з матеріалів справи грифа секретності до 6 квітня 2015 р.

Крім того, суд повідомив, що такі висновки надійшли з СБУ та МВС. В СБУ вважають можливим розсекретити 113 інформаційних носіїв. У МВС вважають, що в матеріалах справи знаходяться такі матеріали, з яких можна зняти гриф секретності.

Нагадаємо, 12 березня МВС зняло гриф секретності з матеріалів справи Пукача.