ua en ru

ГПУ зупинила незаконне виведення коштів з рахунків "Укрексімбанку"

ГПУ зупинила незаконне виведення коштів з рахунків "Укрексімбанку" Фото: ГПУ

Банк міг втратити 2 млн дол

Генеральна прокуратура України (ГПУ) зупинила незаконне виведення коштів з рахунків "Укрексімбанку". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що у 2007 році між товариством та банком, власником якого є держава із 100% акцій у статутному фонді, укладено кредитний договір на суму понад 2 млн дол. У забезпечення виконання зобов'язань сторонами відразу укладено іпотечний договір, згідно з яким банку передано в іпотеку нерухоме майно: цех по виробництву будівельних матеріалів загальною площею 891,6 кв. м.

У подальшому товариство припинило свою діяльність, не виконавши зобов'язання по кредитному договору перед банком.

За судовим рішенням у справі про визнання права власності до фізичної особи перейшло нерухоме майно, що було предметом іпотеки за кредитним договором, укладеним між товариством та банком.

Внаслідок зазначених дій майно, що було передано банку в іпотеку для забезпечення виконання кредитного договору на суму понад 2 млн дол., незаконно перейшло у власність фізичної особи.

Зазначається, що 28 жовтня судом касаційної інстанції залишено в силі рішення суду апеляційної інстанції у справі, якими задоволено позовні вимоги прокурора та визнано право іпотеки банку на нерухоме майно, а також у рахунок заборгованості за кредитним договором звернуто стягнення на вказане майно із застосуванням способу реалізації предмета іпотеки шляхом проведення прилюдних торгів.

Нагадаємо, ГПУ розслідує факт зловживання службовим становищем топ-менеджерів "Укрексімбанку".