ua en ru

ГПУ оскаржить визнання дійсними договорів "Нафтогазу" і "Газпрому" в 2009 р

ГПУ оскаржить визнання дійсними договорів "Нафтогазу" і "Газпрому" в 2009 р http://www.rbc.ua/ukr/tag/generalnaya_prokuratura_ukrainy_27082014

Підставою для апеляції стало порушення інтересів України у сфері реалізації державної політики та управління нафтогазовою галуззю

Генеральна прокуратура України (ГПУ) внесено апеляційну скаргу на рішення суду про визнання дійсними договорів купівлі-продажу природного газу між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" в 2009 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральна прокуратура України 31.07.2015 внесла апеляційну скаргу на рішення господарського суду. Києва від 23.07.2015, яким відмовлено в задоволенні прокурорського позову в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України до НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про визнання недійсними укладених р. Москва в 2009 році договорів купівлі-продажу природного газу. У зв'язку з викладеним, зазначене рішення суду не вступило в законну силу", - йдеться в повідомленні.

Підставою для апеляції стало порушення інтересів держави у сфері реалізації державної політики та управління нафтогазовою галуззю, зокрема, укладення всупереч вимогам ст. ст. 203, 655 ЦК України фіктивних договорів купівлі-продажу без наміру сторін здійснювати фактичну передачу газу, а лише для надання видимості законності дій "Нафтогазу" щодо оформлення у власність газу, який належав компанії RosUkrEnergo AG (RUE), який пов'язують з Дмитром Фірташем.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) надасть перші гіпотези у справі російської компанії "Газпром" через 1,5-2 місяці.