ua en ru

ГПУ спростувала заяву Касько про тиск у справі екс-прокурорів Шапакина і Корнійця

ГПУ спростувала заяву Касько про тиск у справі екс-прокурорів Шапакина і Корнійця Фото: ГПУ

У ГПУ заявили, що прокурора і слідчого у справі "діамантових прокурорів" опитували про витік інформації

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спростувала заяву Віталія Касько про тиск у справі першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Про це йдеться в заяві ГПУ.

Нагадаємо, заступник глави ГПУ Касько заявив, що на цьому тижні слідчого і прокурора по справі викликали в управління внутрішньої безпеки і під видом службового розслідування вимагали пояснень з приводу того, як збиралися докази по справі "діамантових" прокурорів.

"Генеральна прокуратура України офіційно інформує про наступне. Виклик працівників прокуратури та отримання від них пояснень був здійснений в рамках службового розслідування за фактом розголошення працівником органів прокуратури в мережі Інтернет даних досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо О. Корнійця і Ст. Шапакина. При опитуванні прокурора у кримінальному провадженні слідчого і ніякі питання, які б не стосувалися кримінального провадження, з якого стався витік службової інформації, не ставилися", - заявили в ГПУ.

Відзначимо, Віталій Касько розраховує на вирок у справі так званих "діамантових прокурорів" в першій половині 2016 року.