ua en ru

ГПУ оскаржила в суді рішення Ради Криму про перепідпорядкування ДТРК "Крим"

Генеральною прокуратурою України оскаржено до Окружного адміністративного суду м. Києва рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим про перепідпорядкування державної телерадіокомпанії "Крим" та радіотелевізійного центру новоствореному Міністерству інформації та масових комунікацій автономії.

Генеральною прокуратурою України оскаржено до Окружного адміністративного суду м. Києва рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим про перепідпорядкування державної телерадіокомпанії "Крим" та радіотелевізійного центру новоствореному Міністерству інформації та масових комунікацій автономії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Згідно чинного законодавства України та статутних документів цих підприємств, управління ними здійснюється відповідними уповноваженими органами державної влади України. Тому прийняте рішення є протиправним. У зв'язку з цим Генпрокуратурою подано відповідний позов про скасування цього рішення. Одночасно заявлено клопотання про зупинення дії вказаного рішення та заборону його виконання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 березня поточного року Верховною Радою Автономної Республіки Крим було прийнято рішення "Про деякі питання організації та діяльності державної телерадіокомпанії "Крим" та державного підприємства "Радіотелевізійний передавальний центр Автономної Республіки Крим".