ua en ru

ГПУ оголосила в розшук екс-нардепів та членів лічильної комісії Ради

ГПУ оголосила в розшук екс-нардепів та членів лічильної комісії Ради Під керівництвом Віктора Шокіна Генпрокуратура зайнялася колишніми нардепами

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила в розшук колишніх народних депутатів та членів лічильної комісії Верховної Ради України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16.01.2014 голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою України 26.02.2015 та 03.03.2015 в порядку, визначеному КПК України, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, колишнім народним депутатам України та членам Лічильної комісії Верховної Ради України Демидку В.М., Пінчуку А.П., Скубашевському С.В., Сухому Я.М. та Зубчевському О.П.", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у зв'язку з тим, що зазначені особи не з'являються в орган досудового розслідування, 12.03.2015 слідчі видали постанови про оголошення їх у розшук.

"Якщо найближчим часом зазначені підозрювані не з'являться до слідчого, Генеральна прокуратура України звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на затримання і примусову доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - заявили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше за колишнього народного депутата VI-VII скликань Сергія Гордієнка було внесено заставу в розмірі 80 мінімальних зарплат.