ua en ru

ГПУ не пред'являла підозр Лавриновичу

Генеральна прокуратура України поки не пред'являла підозр екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого 20 травня 2014 р.

Генеральна прокуратура України поки не пред'являла підозр екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого 20 травня 2014 р. Про це РБК-Україна повідомили в ГПУ.

"Провадження відкрито за фактом, за фінансовим злочинам. Справа перебуває на стадії досудового розслідування. В рамках виробництва проходять різні експертизи. Лавринович є фігурантом цієї справи, поки статусу підозрюваного у нього немає. Відповідно, запобіжний захід йому ніяка не обиралася", - заявили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, ГПУ 20 травня 2014 р. відкрила кримінальне провадження щодо колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича (2010-2013рр), його заступника, начальника департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності та екс-міністра юстиції Олени Лукаш (2013-2014рр) за фактом розтрати бюджетних коштів.

За результатами перевірки використання Міністерством юстиції України бюджетних коштів на залучення іноземних компаній у справі "Тимошенко проти України", яке перебувало на розгляді Європейського суду з прав людини, ГПУ встановила, що послуги цієї юридичної компанії в 2012 р. коштували 95 тисяч гривень, а в 2013 р. Лавринович і Лукаш на ці ж послуги витратили з держбюджету 8,6 млн грн.

1 жовтня 2014 р. екс-міністр юстиції України Олександр Лавринович побував в Адміністрації Президента України.