ua en ru

ГПУ не висувала обвинувачень по справі LB.ua, - Занфіров

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не висувала обвинувачень в ході свого розслідування у кримінальній справі за фактом розголошення інтернет-виданням LB.ua sms-листування народного депутата Володимира Ландіка. Про це під час дев'ятого засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Занфіров, передає прес-служба Президента України.

Він нагадав, що 18 липня цього року прокуратурою була порушена і зараз розслідується кримінальна справа за фактом порушення таємниці листування та іншої кореспонденції. За словами Занфірова, кримінальна справа порушена для того, щоб провести перевірку фактів порушення прав людини. "Коли розслідування цієї справи буде закінчено, про результати буде повідомлено", - наголосив заступник генпрокурора.

Занфіров зазначив, що згідно з дорученням Президента України, до 19 серпня цього року ГПУ повинна поінформувати главу держави про хід розслідування цієї справи.

Як повідомлялося, в липні цього року Президент України Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці перевірити законність порушення кримінальної справи щодо видання LB.ua.