ua en ru

ГПУ не пред'являла Асавелюку підозр у розстрілі учасників Евромайдана, - МВС

Генеральна прокуратура не пред'являла начальнику відділу координації в управлінні бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС, полковнику Сергію Асавелюк підозр у розстрілі учасників Евромайдана.

Генеральна прокуратура не пред'являла начальнику відділу координації в управлінні бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС, полковнику Сергію Асавелюк підозр у розстрілі учасників Евромайдана. Про це йдеться в коментарі заступника міністра внутрішніх справ з громадської безпеки, генерала Сергія Ярового, передає прес -служба МВС.

"У ході розслідування Генеральною прокуратурою України участі співробітників міліції в операції, яка призвела до численних жертв, полковник Асавелюк пройшов перевірку, в рамках розслідування він був опитаний слідчими ГПУ. На сьогоднішній день Сергій Асавелюк не отримував повідомлення про підозру у вчиненні протиправних дій з боку слідства ГПУ" , - підкреслюється в повідомленні.

Саме ж МВС ще проводить перевірку.

"Міністерство внутрішніх справ України проводить внутрішню перевірку подій на Майдані, за результатами якої буде прийнято рішення про можливість подальшої роботи співробітників підрозділу, в тому числі й полковника Асавелюка, в органах внутрішніх справ", - йдеться в коментарі.

Асавелюк був помічений ввечері 31 березня біля готелю "Дніпро" в Києві, де проходила операція міліції по знешкодженню активістів організації "Правий сектор". Він нібито керував операцією.

20 лютого біля Майдану в ході протистояння учасників Евромайдана і правоохоронців загинули десятки активістів , обстріляні снайперами . Всього в ході запеклих протистоянь в рамках Евромайдана загинули 103 людини.