ua en ru

ГПУ наполягає на поіменному списку реабілітованих учасників Евромайдана, - нардеп

Генеральна прокуратура України (ГПУ) наполягає на поіменному списку реабілітованих учасників Євромайдану.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) наполягає на поіменному списку реабілітованих учасників Євромайдану. Про це заявив народний депутат "Свободи" Ігор Швайка в ефірі телеканалу "112".

"На якій позиції сьогодні варто Генеральна прокуратура, - давайте ми поіменно визначимо, кого ми звільняємо від відповідальності і окремим, практичним законом скажемо, що це є такі, такі, такі особи. Ми говоримо ні, ми закладаємо принцип, принцип, що люди, які притягнуті до відповідальності за участь в масових акціях, проти яких порушено кримінальні справи, підлягають закриттю. Підстав для того є кілька, - це закриття справи у зв'язку з відсутністю події злочину, в зв'язку з відсутністю складу злочину у зв'язку із зміною обстановки, а прийняття закону, і, по суті, констатація вищим представницьким органом є зміною обстановки. Тобто вона каже, що дане діяння не є кримінальним правопорушенням", - заявив Швайка.

Нардеп вважає, що прокуратура хоче зробити неможливим покарання своїх же виконавців спробою пояснити, що цей закон неможливо виконати: "Справжня причина невиконання цього закону полягає в тому, що якщо кримінальну справу порушено за якихось надуманих підстав, і його зараз закривати, то потрібно покарати того слідчого та його процесуального керівника, які допустили порушення".