ua en ru

ГПУ направила до суду справу трьох колишніх міліціонерів, які звільнили з-під варти підозрюваних у сутичках в Одесі 2 травня

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт відносно трьох колишніх працівників ГУМВС України в Одеській області, які незаконно звільнили з-під варти підозрюваних у масових заворушеннях в Одесі 2 травня2014 р., які призвели до людських жертв.

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт відносно трьох колишніх працівників ГУМВС України в Одеській області, які незаконно звільнили з-під варти підозрюваних у масових заворушеннях в Одесі 2 травня2014 р., які призвели до людських жертв. Про це повідомила ГПУ.

"У ході досудового розслідування встановлено, що колишній начальник Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області 4 травня 2014 р. через недбале ставлення до своїх службових обов'язків допустив проникнення на територію ОМУ ГУ МВС України в Одеській області групи мітингуючи осіб та блокування ізолятора тимчасового тримання, що спричинило матеріальні збитки державі. В подальшому вказана особа, перевищивши свої службові повноваження, надала незаконну вказівку підпорядкованим йому працівникам - начальнику ізолятора тимчасового тримання ОМУ ГУМВС України в Одеській області та інспектору - черговому цього ж ІТТ, на підставі якої ними незаконно звільнено з ізолятора 63 особи, затримані за підозрою у вчиненні 2 травня масових заворушень в місті Одесі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за результатами досудового розслідування вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження 29 жовтня цього року обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, згідно зі звітом тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів загибелі громадян в Одесі, конфлікт в Одесі 2 травня 2014 р., який призвів до численних людських жертв, спровокували проросійськи налаштовані учасники мітингу.