ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо Мосійчука

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо Мосійчука Фото: Ігор Мосійчук

Зокрема, його звинувачують у хуліганстві, погрозі вбивством, втручанні в діяльність судових органів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт щодо народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України за результатами досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата України І. Мосійчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. ч. 2, 3 ст. 296, ч. ч. 1, 2 ст. 350, ч. 1 ст. 376, ч. ч. 1, 2 ст. 377 КК України", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, Мосійчука звинувачують у неодноразовому одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, а також хуліганства, погрози вбивством, втручанні в діяльність судових органів, погрози щодо судді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд України розгляне звернення нардепа Ігоря Мосійчука за фактом позбавлення депутатської недоторканності 10 травня 2016 року.