ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувачення проти помічників нардепів за підозрою у сепаратизмі

ГПУ направила до суду обвинувачення проти помічників нардепів за підозрою у сепаратизмі Фото: ГПУ

Обвинувальні акти спрямовані до Печерського райсуду

Генеральна прокуратура України спрямувала до суду обвинувальні акти стосовно злочинної групи, до складу якої входили помічники деяких народних депутатів, за вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Здобуті під час розслідування докази підтверджують скоєння особами у складі організованої злочинної групи умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Серед учасників цієї групи були, зокрема, і помічники народних депутатів. Обвинувальні акти за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України разом з угодами про визнання винуватості стосовно трьох осіб 1 червня 2017 року скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в ході оперативних дій українських правоохоронців були встановлені помічники народних депутатів, які брали участь в сепаратистських заходах.

"На сьогоднішній день встановлено лише прізвища тих, хто платив московські гроші, і тих, хто їх отримував. Про участь у цьому діючих народних депутатів України відповідь дасть подальше слідство", - зазначав Луценко.