ua en ru

Правоохоронці встановили, хто з помічників нардепів брав участь у сепаратистських заходах

Правоохоронці встановили, хто з помічників нардепів брав участь у сепаратистських заходах Фото: Юрій Луценко

Зокрема, маються на увазі сепаратистські заходи, організовані на гроші РФ

У ході оперативних дій українських правоохоронців були встановлені помічники народних депутатів, які брали участь у сепаратистських заходах. Про це розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко під час спільного брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком у вівторок, 21 лютого, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день встановлені лише прізвища тих, хто платив московські гроші, і тих, хто їх отримував. Про участь у цьому діючих народних депутатів України відповідь дасть подальше слідство", - сказав Луценко.

У свою чергу, Грицак уточнив, що серед установлених осіб фігурують помічники депутатів: керівник ГО "Донбаське земляцтво м. Києва" Будяк А. В., голова секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного і земельного законодавства" Ярова Г. Д. і Житомирський Ю. М., який є помічником трьох нардепів: Геннадія Кривошеї, Дениса Силантьєва та Тетяни Бахтеєвої.

Луценко підкреслив, якщо помічники нардепів брали участь у сепаратистських заходах, організованих на гроші РФ, це не означає, що це робив сам народний депутат.

"Поки ми можемо говорити про моральну відповідальність (депутатів, - ред.) за якість підібраних помічників", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ провела більше 20 обшуків у тих, хто активно співпрацює з російськими спецслужбами.