ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти банди вбивць і здирників

ГПУ направила в суд обвинувачення проти банди вбивць і здирників Фото: будівля Генеральної прокуратури України (РБК-Україна)

Затримані бандити готували замах на вбивство колишнього віце-спікера Молдови

Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно членів озброєної банди, яка діяла протягом 2015 – 2017 років на території р. Києва, Київської області та Республіки Молдова. Про це йдеться у повідомленні поширеному пресс-службой Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Зокрема, прокуратурі, завдяки діям оперативних підрозділів Державної прикордонної служби України та Головного управління Національної поліції у Київській області, які здійснювали заходи з розкриття скоєних злочинів та припинення діяльності банди, вдалося встановити всіх учасників, затримати їх і запобігти вчинення інших особливо тяжких злочинів

В результаті було затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно членів озброєної банди, для належного здійснення Генеральною прокуратурою процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Під час досудового розслідування, яке здійснювалося співробітниками Головного слідчого управління Національної поліції України було встановлено, що учасники озброєної банди, які займалися викраденням, вбивством людей, вчиненням розбійних нападів і здирством.

Також слід зазначити, що в ході провадження досудового розслідування були розкриті злочини минулих років, а саме вбивства і викрадення людей.

Крім того, у вказаному кримінальному провадженні правоохоронними органами України та Республіки Молдова було припинено замах на вчинення умисного вбивства колишнього першого віце – спікера парламенту зазначеної країни.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, національна поліція України завершила розслідування замаху на вбивство колишнього віце-спікера Молдови, лідера Демократичної партії Володимира Плахотнюка.