ua en ru

ГПУ направила в суд справу проти директора держпідприємства, який привласнив 364 млн гривень

ГПУ направила в суд справу проти директора держпідприємства, який привласнив 364 млн гривень Фото: ГПУ направила в суд обвинувачення проти директора ДП

Відзначається, що обвинувачений привласнив державні кошти за попередньою змовою з керівництвом Аграрного фонду

Генеральна прокуратура України направила до суду справу стосовно колишнього директора одного з державних підприємств, якого звинувачують у привласненні 364 млн гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, вказаному чиновнику інкримінується вчинення за попередньою змовою з колишнім керівництвом Аграрного фонду України та директорами ряду суб'єктів підприємницької діяльності привласнення коштів, які у 2010 році були виділені Аграрному фонду на закупівлю цукру-піску. Крім того, чиновника звинувачують у скоєнні службового підроблення, тобто злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У серпні поточного року направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох інших співучасників даного злочину - керівників підприємств та Аграрного фонду України, за звинуваченням у розкраданні зазначених бюджетних коштів на зазначену суму.

За цим епізодом слідством оголошений в розшук колишній міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюка.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України направило в Солом'янський райсуд Києва обвинувальний акт проти колишнього керівника Державної авіаційної служби.