ua en ru

НАБУ направило в суд справу проти колишнього голови Державіаслужби

НАБУ направило в суд справу проти колишнього голови Державіаслужби Фото: колишній голова Державіаслужби Денис Антонюк

Колишній керівник Державіаслужби незаконно надав перевагу МАУ

Національне антикорупційне бюро України направило в Солом'янський райсуд Києва обвинувальний акт проти колишнього керівника Державної авіаційної служби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Повідомляється, що детективи завершили досудове розслідування у кримінальній справі за фактом зловживання службовим становищем керівником Державної авіаційної служби України, внаслідок чого авіакомпанії ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії" було завдано збитків у розмірі понад 750 тис. гривень.

"Обвинувальний акт за ч. ст 2.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), затверджений прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, спрямовано у Солом'янський районний суд Києва", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що колишній глава Державіаслужби з метою отримання неправомірної вигоди надав перевагу авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", не погодивши держпідприємству ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії" вильоти сертифікованих повітряних суден, які були заплановані на 17 листопада 2014 року та 5 лютого 2015 року, чим фактично скасував заплановані рейси за маршрутом "Київ-Тегеран-Київ"

Зазначимо, з березня 2014 року по вересень 2015 року посаду голови Державіаслужби займав Денис Антонюк.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що НАБУ знайшло докази по справі про зловживання в Державіаслужбі.