ua en ru

ГПУ направила в суд справу одного зі співучасників присвоєння Пшонкою 69 млн гривень

ГПУ направила в суд справу одного зі співучасників присвоєння Пшонкою 69 млн гривень Фото: справу щодо Віктора Пшонки направили в суд

Йдеться про колишнього директора фіктивного підприємства ТОВ "Телсі"

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-директора фіктивного підприємства, який вчинив пособництво колишньому керівнику ГПУ Віктору Пшонці у заволодінні 69 млн гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури 29.06.2016 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора фіктивного підприємства ТОВ "Телсі", який упродовж 2013 року вчинив пособництво колишньому керівництву Генпрокуратури у заволодінні 69 млн гривень бюджетних коштів, призначених на поточний ремонт приміщень ГПУ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що дії підозрюваного кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 КК, а саме:


- організація придбання особою суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі;

- пособництво заволодінню чужим майном в особливо великих розмірах, скоєному шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками наданням засобів, усуненням перешкод та заздалегідь обіцяним переховуванням слідів злочину і грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

"П’ять співучасників цього злочину вже засуджено. Вироки набули законної чинності. Триває розслідування стосовно інших співучасників вчинення злочину", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, днями Печерський райсуд Києва заарештував Бориса Крука, сина екс-нардепа, у справі про заволодіння колишнім генпрокурором Віктором Пшонкою великою сумою грошей, які виділялися на ремонт будівель Генпрокуратури.