ua en ru

ГПУ направила до суду справу командира харківського "Беркута"

ГПУ направила до суду справу командира харківського "Беркута" Фото: прокуратура передала обвинувальний акт до Печерського райсуду Києва

"Беркутівець" звинувачується в перевищенні службових повноважень під час Евромайдана

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Харківській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що обвинувальний акт проти колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Харківській області направлено до Печерського районного суду Києва.


Обвинуваченому інкримінується перевищення службових повноважень під час подій 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві під час протестних акцій, в результаті чого постраждали 25 людей. Також він звинувачується у перешкоджанні професійній діяльності журналістів та застосуванні насильства до 19 журналістів.

Крім того, він звинувачується в перевищенні службових повноважень із застосуванням зброї 18 лютого 2014 року на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку та Маріїнському парку в Києві, в результаті чого загинули три людини і постраждали 76 осіб.

Нагадаємо, ГПУ звинуватила екс-командира київського "Беркута" у нападі на Автомайдан.