ua en ru

ГПУ направила Росії матеріали, що доводять невинність Савченко

ГПУ направила Росії матеріали, що доводять невинність Савченко Фото: Надія Савченко

Документи направлені в Генеральну прокуратуру Росії

Генпрокуратура України направила російській стороні матеріали, які, на думку захисту, можуть довести невинність української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляє радіо "Свобода", посилаючись на заяву адвоката Ілля Новікова.

"Документи, які зібрала українська сторона, були направлені в Генеральну прокуратуру Росії у відповідь на запит, що надійшов раніше. Таку ж папку отримає Донецький суд. Прийме суддя представлені матеріали чи ні - подивимося. Якщо немає, ми зробили все, що могли", - повідомляє Новиков.

Як зазначається, серед переданих матеріалів, схема вишки, з якою, за версією російської сторони, Надія Савченко нібито коректувала вогонь. Вишка є 40-метровим спорудою, діаметр верхній частині якого всього 30 сантиметрів.

Крім того, в матеріалах української сторони є експертиза дзвінків Надії Савченко 17 червня 2014 року, яка, на думку захисту, доводить, що її взяли в полон бойовики батальйону "Зоря" угруповання "ЛНР" ще до початку обстрілу, під час якого загинули російські журналісти.

Нагадаємо, захист Савченко має намір просити про призначення експертизи з білінгу, що б визначити місце знаходження телефонів Савченко.