ua en ru

ГПУ направила подання про відсторонення від посади судді Іванищука у всі компетентні інстанції

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила подання про відсторонення від посади судді Апеляційного суду Херсонської області Анатолія Іванищука у всі компетентні інстанції. Про це на прес-конференції заявив заступник Генерального прокурора України Євген Блажівський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У всі судові інстанції, які вправі відстороняти суддю з посади, були направлені подання Генерального прокурора про відсторонення такого судді з посади та звільнення його з посади голови суду", - заявив Блажівський.

За його словами, спочатку слідчим виноситься постанова про усунення судді з посади. Після цього постанова надсилається до Вищої ради юстиції, до Верховного суду України, у Вищу кваліфікаційну комісію суддів і до ради суддів. Блажівський зазначив, що суддя взят під підписку про невиїзд, а також на його майно накладено арешт.

Крім цього, заступник генпрокурора зазначив, що з січня поточного року по даний момент порушено 12 кримінальних справ проти суддів, а за весь 2011 р. - 35 таких справ.

Нагадаємо, 28 лютого Генеральною прокуратурою України за матеріалами ГУБОЗ МВС України було порушено кримінальну справу щодо Анатолія Іванищука за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави , поєднане з вимаганням такої вигоди). За даними ГПУ Іваніщак отримав хабар у розмірі 100 тис. дол.