ua en ru

У ГПУ мають намір вдруге позбавити недоторканності Мельничука

У ГПУ мають намір вдруге позбавити недоторканності Мельничука Фото: ГПУ хоче знову позбавити недоторканності Сергія Мельничука

Для початку нової процедури ГПУ необхідний доступ до матеріалів, які знаходяться в суді

Генеральна прокуратура України має намір вдруге позбавити недоторканності народного депутата України Сергія Мельничука. Про це сказав журналістам Генеральний прокурор України Юрій Луценко у будівлі Печерського суду Києва, де розглядалася справа айдарівця "Баті" Валентина Ліхолета у суботу, 2 липня, передає кореспондент РБК-Україна.


Справа Мельничука, матеріали справи знаходяться в Апеляційному суді. На жаль, сторона обвинуваченого туди не приходить, посилаючись на різні обставини. Як тільки суд відкриється, прокуратура витребує цю справу і за новою процедурою внесе його у ВРУ",- сказав Луценко.

Він нагадав також, що Верховний суд визнав процедуру зняття з нього недоторканності такою, що мала порушення регламенту.

"Таким чином, на сьогоднішній день він користується повним депутатським імунітетом",- сказав генпрокурор.

Також Луценко зазначив, що для початку нової процедури йому потрібен доступ до матеріалів, які знаходяться в суді.

"Для того щоб почати цю процедуру знову і провести її згідно з регламентом мені треба доступ до матеріалів, які знаходяться в суді. Як тільки суд мені його віддасть, а для цього треба відкрити засідання з присутністю підсудного, я відразу ж, буквально через день внесу чергове подання до ВР",- додав він.

Нагадаємо, прокуратура підтримає позицію захисту про зміну запобіжного засобу - відпустити під особисте зобов'язання командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта.