ua en ru

ГПУ має намір перевірити офшорні рахунки Арбузова у латвійських банках

ГПУ має намір перевірити офшорні рахунки Арбузова у латвійських банках Фото: ГПУ перевірить офшори Арбузова

За період перебування на посаді першого віце-прем'єра і голови НБУ Арбузов відкрив 15 рахунків у 4 банках

Генеральна прокуратура має намір перевірити рахунки офшорних фірм екс-першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова у латвійських банках. Про це пишуть "Наші гроші".

Зокрема, Печерський райсуд Києва 8 листопада 2016 року дозволив слідчим ГПУ звернутися до компетентних органів Сполученого Королівства та Британських Віргінських островів із запитом про надання інформації щодо двох компаній, які проходять у справі про незаконне збагачення екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова.

Слідство цікавлять всі дані, що мають відношення до створення та функціонування компаній "Neoform Universal LPP" і "Reamex Invest S.A." за весь період їх діяльності.

У процесі розслідування, пише портал, було встановлено, що за період перебування на зазначених посадах Арбузов відкрив 15 рахунків в чотирьох банках. Загальний обсяг надходжень на ці рахунки склав 41,2 млн гривень, 156 тис. євро та 177 тис. доларів. При цьому ці кошти відсутні в декларації про доходи чиновника за 2011 рік.

Крім того, встановлені факти надходження значних сум на рахунки матері, брата і дружини Арбузова. Як підозрює слідство, ці кошти отримані колишнім головою НБУ незаконним шляхом.

Також встановлено, що у латвійському банку "PrivatBank AS" відкриті рахунки компаній-нерезидентів "ReamexInvest S. A." і "NeoformUniversal LLP", бенефіціаром яких з січня 2009 по серпень 2010 був Арбузов.

Крім того, самим "PrivatBank AS" були ідентифіковані компанії, пов'язані з "ReamexInvest" і "NeoformUniversal LLP", рахунки яких були закриті.

Нагадаємо, італійський філія "Приватбанку" звинувачують у відмиванні грошей.