ua en ru

ГПУ має намір просити Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності Олійника і Калєтніка

Генеральна прокуратура має намір просити Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності нардепа від фракції Партії регіонів Володимира Олійника і екс-першого віце-спікера, представника Комуністичної партії Ігоря Калєтніка.

Генеральна прокуратура має намір просити Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності нардепа від фракції Партії регіонів Володимира Олійника (сьогодні вийшов із фракції, - ред.) і екс-першого віце-спікера, представника Комуністичної партії Ігоря Калєтніка. Про це на прес-конференції заявив в.о. генпрокурора Олег Махніцький (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Також ГПУ (крім Царьова, - ред.) ініціює аналогічні рішення по Олійнику і Калєтніку", - заявив Махніцький.

За його словами, Калєтніку та Олійнику інкримінують прийняття "диктаторських законів". "Ми всі пам'ятаємо ці події і до чого призвело прийняття цих законів. Саме тоді вперше було застосовано зброю і загинули мітингувальники", - заявив в.о. генпрокурора.

Нагадаємо, 3 червня Рада дала ГПУ дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата із фракції Партії регіонів Олега Царьова за сепаратизм.

Нагадаємо, Ігор Калєтнік і Володимир Олійник брали участь у прийнятті законів 16 січня 2014 р., які були прийняті з порушенням регламенту.