ua en ru

ГПУ має намір об'єднати зусилля з ФБР щодо розслідування справи Манафорта

ГПУ має намір об'єднати зусилля з ФБР щодо розслідування справи Манафорта Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

У США Манафорта звинувачують у незаконному отриманні коштів в Україні від "Партії регіонів"

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір ГПУ об'єднати зусилля з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) щодо розслідування справи політтехнолога Пола Манафорта. Про це він повідомив в інтерв'ю Reuters в Лондоні.

Відповідаючи на питання про прогрес у розслідуванні в Україні щодо Манафорта, Луценко сказав, що восени ФБР повідомило про власне розслідування і не змогло надати інформацію на даному етапі.

"М'яч знаходиться на стороні США ... Ми не можемо завершити наше розслідування без їх результатів, тому що нам потрібна інформація... Я збираюся вести переговори з офіційними особами ФБР і буду говорити про спільну групу з розслідування з ними", - сказав Луценко.

Нагадаємо, напередодні американське видання The New York Times опублікувало матеріал, у якому стверджує, що в квітні українським слідчим заборонили продовжувати розслідувати пов'язані з Манафортом справи.

При цьому у ГПУ заявили, що американські правоохоронці не зверталися до Генеральної прокуратури України із запитами про правову допомогу у справі Манафорта.

Як відомо, в США проти Манафорта ведеться судове розслідування за звинуваченням у відмиванні грошей і фінансовому шахрайстві в період, коли Манафорт консультував українську партію (мова йде про "Партії регіонів" екс-президента Віктора Януковича).