ua en ru

ГПУ розпочала кримінальне провадження за фактом викрадення двох кримських татар у Криму

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом викрадення двох жителів мікрорайону Сари-Су м. Білогорськ у Криму.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом викрадення двох жителів мікрорайону Сари-Су м. Білогорськ у Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження за фактом викрадення двох жителів мікрорайону Сари-Су м. Білогірськ АР Крим за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене щодо двох або більше осіб або за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 27 вересня 2014 р. в зазначеному мікрорайоні викрадений 19-річний Іслям Джеппаров і 23-річний Джевдет Іслямов, яких вивезли на мікроавтобусі в невідомому напрямку. Зараз їх місцезнаходження невідоме.

За результатами перевірки Генпрокуратурою в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше за фактом викрадення двох кримських татар порушив кримінальну справу Слідчий комітет Росії в Криму.