ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом викрадення двох кримських татар

Слідчий комітет Росії в Криму порушив кримінальну справу за фактом викрадення двох кримських татар.

Слідчий комітет Росії в Криму порушив кримінальну справу за фактом викрадення двох кримських татар, передає місцеве видання "15 минут".

27 вересня в Білогірському районі невідомі викрали двох молодих хлопців - кримських татар. Люди у формі заштовхали їх в мікроавтобус Volkswagen Transporter синього кольору і відвезли в невідомому напрямку в бік Феодосії.

За даними прес-служби прокуратури Криму, за ініціативою прокурора Криму Наталії Поклонської в Білогірському районі відбулася міжвідомча нарада з даного питання.

"За даним фактом прийнято рішення про порушення кримінальної справи за п. "а", "ж" ч. 2 ст. 126 КК РФ (викрадення людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою щодо двох або більше осіб)", - йдеться в повідомленні. СК Росії вже проводить слідство.

Нагадаємо, український омбудсмен Валерія Лутковська підозрює російську владу у цілеспрямованій дискримінації кримських татар за національною ознакою. Лутковська звинувачувала у бездіяльності правоохоронні органи та органи влади у випадках порушення прав і свобод представників кримських татар.