ua en ru

ГПУ почала розслідувати факт втручання нардепа Дейдея в роботу САП

ГПУ почала розслідувати факт втручання нардепа Дейдея в роботу САП Фото: ГПУ

Досудове розслідування даної справи доручено прокуратурі міста Києва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) почала розслідувати факт втручання народного депутата Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт") в роботу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), про який напередодны повідомив глава САП Назар Холодницький. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, 17 липня.2016 під час розгляду в Солом’янському районному суді м. Києва клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою одним з народних депутатів України разом з невстановленими особами висловлено погрози насильством на адресу заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та здійснено незаконний вплив на вказаного працівника правоохоронного органу.


"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України 19.07.2016 в порядку ст. 214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за вказаним фактом за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, досудове розслідування даної справи доручено прокуратурі міста Києва, наразі провадяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини та забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у відповідності до вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про тиск з боку народного депутата Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт") на суд та перешкоджання з боку нардепа роботі прокурорів відомства.

У зв’язку з цим Холодницький звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з вмотивованим рапортом про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 343 та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України.