ua en ru

ГПУ почала розслідування можливої причетності Курченко до фінансування терористів ДНР/ЛНР

ГПУ почала розслідування можливої причетності Курченко до фінансування терористів ДНР/ЛНР Фото: Сергій Курченко (УНІАН)

ГПУ перевіряє факти закупівлі незаконно добутого в ДНР/ЛНР вугілля при можливій участі Курченко

Генпрокуратура України почала розслідування можливої участі бізнесмена Сергія Курченка в організації незаконних закупівель вугілля, видобутого в невизнаних республіках на території Донецької і Луганської областей і у фінансуванні терористів на Донбасі. Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган в Facebook.

"На ряді сайтів розміщені матеріали, зі змісту яких стає ясно, що під загальним керівництвом С. Курченко службові та інші особи низки суб'єктів господарювання протягом 2017 року на території Луганської і Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями ДНР і ЛНР шахтах і рудниках. В подальшому, при сприянні підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ "Укрзалізниці", вугілля вивозять на територію РФ, де в подальшому його реалізують, в тому числі і за кордон", - зазначає Сарган.

Повідомляється, що отримані таким чином грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які в подальшому їх використовують у своїй терористичній діяльності.

В діях Курченко та інших осіб ряду суб'єктів вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму).

Також повідомляється, що за даним фактом Головною військовою прокуратурою ГПУ сьогодні внесено відповідні відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, 30 травня Курченко повідомили про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів.