ua en ru

Курченку повідомили про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів

Курченку повідомили про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів Фото: Сергій Курченко

Прокуратура продовжує розслідування "схеми Курченка" по реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів

Прокуратура у кримінальній справі за так званою "схемою Курченка" направила головному фігуранту, бізнесмену Сергію Курченку підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Одеської області.

Повідомляється, що прокуратура продовжує розслідування створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів в так званій "схемі Курченка".

"У вівторок, 30 травня, прокуратурою Одеської області погоджено та направлено повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній Сергію Курченку у скоєнні низки злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом", - йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до операцій з паливом. За даними слідства, зазначені особи перебувають за межами України і оголошені в розшук.

"Всього у кримінальному провадженні поки статус підозрюваних і обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники ВАТ "Одеський нафтопереробний завод", державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали суднозахід до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував "наглядача" Курченка і визначив заставу у 100 млн гривень.