ua en ru

ГПУ з березня не отримувала від Росії відповідь на запит про допит Януковича, - Горбатюк

ГПУ з березня не отримувала від Росії відповідь на запит про допит Януковича, - Горбатюк Фото: Віктор Янукович

Горбатюк розповів, що РФ два роки - до лютого 2016 року не відповідала на запити ГПУ

Генеральна прокуратура України з березня 2017 року не отримувала від Російської Федерації відповідь на запит про допит екс-президента України Віктора Януковича. Про це заявив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

Так, Горбатюк розповів, що РФ два роки - до лютого 2016 не відповідала на запити ГПУ. Зокрема, ГПУ просила про затримання Януковича та низки інших чиновників на підставі висунутих підозр і дозволу суду. У лютому 2016 року ГПУ отримала від російської сторони перші відповіді, в яких містилася відмова у зазначених проханнях, оскільки в РФ бачили в цьому "ознаки політичного переслідування".

"Ми направляли клопотання про надання місця проживання, про статус, який надано в Росії колишньому президенту про його допит, однак знову було відмовлено в проведенні слідчих дій, теж мотивуючи це ознаками політичного переслідування. Були надані точні дані про місце проживання Януковича в Росії захисниками, а також представники РФ вказували на можливість виконання слідчих дій, у відповідності з цим, нами було підготовлено і відправлено у кінці березня таке клопотання про додаткове вручення цієї підозри, допиті, роз'яснення його прав як підозрюваного", - розповів Горбатюк, зазначивши, що на цей останній запит відповідь так і не було отримано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що втечу Януковича з України організували охоронець президента РФ Володимира Путіна і генерал армії РФ.