ua en ru

ГПУ ініціює впровадження ідентифікаційних знаків на формі працівників спецпідрозділів МВС

Генеральна прокуратура України буде ініціювати розробку і впровадження ідентифікаційних знаків на форменому одязі співробітників спецпідрозділів МВС для швидкого встановлення їх особистостей. Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, передає радіо "Свобода".

Пшонка вважає неправильним, що бійців, які беруть участь у спецопераціях, неможливо ідентифікувати: "Це неправильно, на наш погляд. Тому ми будемо робити висновки і будемо вимагати, щоб була відповідність в номерному плані прізвищ бійців, які задіяні в спецоперації".

Генпрокурор підкреслив, що дуже складно встановити, хто саме з бійців "Беркута" брав участь у розгоні Євромайдану, оскільки всі були з закритими обличчями і в масках, і будь-яких позначок на одязі або іншої ідентифікації у них немає.

"Ви можете поставити запитання: а конкретно будуть відповідати рядові бійці "Беркута" чи не будуть? Це дуже складне питання - вони були з невидимими особами, в масках і т.д. Ми вивчили інструкції та положення діяльності "Беркута". На жаль, там не йдеться про конкретних оцінок для кожного бійця "Беркута" або на його одязі, або на касці, які відповідали б реальному прізвища.... Ми будемо піднімати питання про це в правовому порядку", - підкреслив Пшонка.