ua en ru

ГПУ ініціювала позбавлення народного депутата Артеменка українського громадянства

ГПУ ініціювала позбавлення народного депутата Артеменка українського громадянства Фото: ГПУ ініціювала позбавлення народного депутата Артеменка українського громадянства

У Артеменко знайшли канадське громадянство

Генеральна прокуратура України (ГПУ) звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру позбавлення українського громадянства позафракційного народного депутата Андрія Артеменка. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Facebook.

Так, слідство встановило, що Артеменко, якого підозрюють у державній зраді, отримав паспорт громадянина Канади, не виходячи з українського громадянства. За словами Сарган, після отриманої інформації ДМС може звернутися до президента України з проханням про позбавлення Артеменка громадянства.

Крім того, Сарган опублікувала фотокопію звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за підписом генпрокурора Юрія Луценка. Сам Артеменко раніше підтвердив наявність у нього громадянства.

АД - АРТЕМЕНКО і ДЕРЖЗРАДА Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ А. Авакова із прохання...

Опубліковано Ларисою Сарган 21 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міжнародному центрі перспективних досліджень у Києві проходив обшук.