ua en ru

ГПУ в ході обшуків у керівництва "Укренерго" і в офісі компанії вилучила велику суму грошей

ГПУ в ході обшуків у керівництва "Укренерго" і в офісі компанії вилучила велику суму грошей Фото: ГПУ

Було вилучено близько 50 тис. євро, 200 тис. дол. і 600 тис. грн, а також документація

Генеральна прокуратура України (ГПУ) в ході обшуків, проведених у ДП "Укренерго" та за місцем проживання його посадових осіб, вилучила близько 50 тис. євро, 200 тис. дол. і 600 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"У ході досудового розслідування 5-6 жовтня 2015 року слідчими управління з розслідування особливо важливих справ спільно з співробітниками МВС України в приміщенні ДП НЕК "Укренерго" і по місцях проживання посадових осіб зазначеного підприємства на підставі постанов слідчих суддів Печерського районного суду Києва проведено обшуки, в ході яких вилучено близько 50 тис. євро, 200 тис. дол. США, 600 тис. грн, а також різноманітні документи і печатки підприємств", - йдеться в повідомленні.

Зараз проводиться аналіз вилученої документації, підготовлені клопотання про накладення арешту на вилучені кошти.

Зазначимо, раніше прес-служба "Укренерго" повідомляла, що в ході обшуків не вилучалися друку, комп'ютерна техніка, електронні носії інформації та інші матеріальні цінності.

Нагадаємо, ГПУ підозрює керівництво ДП НЕК "Укренерго" в розтрату і розкрадання майна, а також у перевищенні й зловживанні службовим становищем.