ua en ru

ГПУ ще на початку грудня проводила обшуки у справі аудиторів" ПриватБанку, - джерела

ГПУ ще на початку грудня проводила обшуки у справі аудиторів" ПриватБанку, - джерела Фото: "ПриватБанк" (УНІАН)

Обшуки проводилися в центральному офісі "ПриватБанку" в місті Дніпро

Генеральна прокуратура України (ГПУ) ще на початку грудня проводила обшуки у справі аудиторів" "ПриватБанку". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Всіх у відставку: через що воюють міністр фінансів, генпрокурор і Коломойський".

Так, за інформацією джерел РБК-Україна в силових структурах, 7 грудня 2017 року слідчі ГПУ у супроводі озброєних людей з нашивками Міністерства внутрішніх справ прийшли з обшуками у "справі Kroll" у центральний офіс "ПриватБанку" в місті Дніпро.

Як повідомляється, слідчі ГПУ нібито надали постанову Печерського районного суду Києва про дозвіл на проведення обшуків в рамках кримінального провадження №42017000000002828 від 5 вересня 2017 року.

"В постановах, за словами співрозмовника, зазначалося, що "в ході досудового слідства встановлено, що посадові особи "ПриватБанку" за попередньою змовою з представниками Нацбанку, а також з власниками і керівниками ряду суб'єктів господарювання, зокрема, іноземної детективної компанії Kroll, використовуючи службове становище...організували схему систематичної розтрати коштів "ПриватБанку"...шляхом проведення завідомо збиткових операцій з кредитування суб'єктів господарської діяльності за грошову винагороду в розмірі 3-5% від загальної суми кредиту", - йдеться в матеріалі.

Так, обшуки проводилися у трьох кабінетах, де працюють співробітники, що забезпечують підтримку IT-систем банку. Крім того, джерела повідомляють, що рішення суду нібито містило пункт про вилучення сервера Fritz, де знаходиться база даних на 10 мільйонів клієнтів.

"Слідчі дії тривали з 11:00 до 14:00, після чого силовики пішли, нічого не вилучивши", - повідомляють джерела.

Нагадаємо, вчора генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що ГПУ не відкривала ніяких кримінальних проваджень щодо британської аудиторської компанії Kroll, залученої урядом до forensic audit (судового аудиту) ПАТ "ПриватБанк".

Разом з тим, 7 грудня, прес-секретар банку Олег Серга повідомляв про слідчі дії, які проводили співробітники Генеральної прокуратури України в головному офісі "ПриватБанку" в місті Дніпро. За словами представника банку, слідчі дії Генпрокуратури проводилися за кредитами, виданими в минулі роки.