ua en ru

ГПУ не допустила незаконного стягування з "Чорноморнафтогазу" понад 600 тис. грн

ГПУ не допустила незаконного стягування з "Чорноморнафтогазу" понад 600 тис. грн "Чорноморнафтогаз"

Генеральна прокуратура України запобігла безпідставному стягненню з ПАТ "Державна акціонерна компанія "Чорноморнафтогаз" понад 600 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Відповідно до договору, укладеного між господарським товариством і ПАТ "ДАК Чорноморнафтогаз", державна компанія прийняла на зберігання строком до 31.12.2013 майно, що знаходилося на території АР Крим. Водночас комерційна структура у порушення умов договору після закінчення його дії по своє майно не звернулася, будь-яких заходів для його повернення не вжила, у зв'язку з чим зобов'язання державної компанії щодо його зберігання припинилися. Попри ці обставини господарське товариство в травні 2014 р. подало позов про стягнення з "Чорноморнафтогаз" 618 тис. грн збитків у зв'язку з втратою майна, який господарським судом Київської області було задоволено", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначає ГПУ, суд, крім іншого, не врахував також об'єктивну неможливість виконання будь-яких зобов'язань ПАТ "ДАК Чорноморнафтогаз" на території Кримського півострова у зв'язку з його тимчасовою окупацією Російською Федерацією".

"З огляду на вказані обставини Генеральна прокуратура України подала на вказане судове рішення апеляційну скаргу, яку 13.11.2014 Київським апеляційним господарським судом задоволено та в позові комерційної структури відмовлено", - йдеться у повідомленні.

Обґрунтованість доводів прокуратури підтвердив і Вищий господарський суд України, який, розглянувши 8 квітня 2015 р. цю справу, постанову суду апеляційної інстанції залишив у силі.

Нагадаємо, раніше прокуратура Криму виявила великі розкрадання на "Чорноморнафтогазі" з березня по жовтень 2014 р.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" провело відкриті торги на закупівлю продуктів нафтоперероблення на суму 14,4 млн грн.