ua en ru

Прокуратура Криму виявила великі розкрадання на "Чорноморнафтогазі" з березня по жовтень 2014 р

Прокуратура Криму виявила великі розкрадання на "Чорноморнафтогазі" з березня по жовтень 2014 р Джерело фото:money.investigator.org.ua

Прокуратура Криму виявила великі розкрадання на "Чорноморнафтогазі" з березня по жовтень 2014 року. Про це йдеться в повідомленні "керівника" прокуратури Криму Наталії Поклонської у Facebook.

"За фактом великих розкрадань на головному кримському нафтогазовидобувному підприємстві "Чорноморнафтогаз" було порушено дві кримінальні справи. У 2014 р. на підприємстві були виявлені великі розкрадання та розтрати, у зв'язку із чим попереднє керівництво було відсторонено від обов'язків. Колишній керівник компанії Микола Харитонов притягнутий до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні "керівника" кримської прокуратури.

За словами Поклонської, правоохоронці виявили на підприємстві з березня по жовтень 2014 р. розкрадання та порушення на загальну суму 845,2 млн рублів. Дані кримінальні справи розслідує так зване "слідче управління МВС Росії у Криму".

"Слідство чекає результату експертизи якості паливно-мастильних матеріалів на нафтопереробних заводах у Краснодарі, оскільки кримські фахівці ще не отримали всіх необхідних документів, сертифікати та ліцензії для роботи", - написала "прокурор" Криму у своєму обліковому записі в популярній соцмережі.

Крім того, на "Чорноморнафтогазі" тривають ревізія і перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства.

Як повідомлялося, раніше прокуратура Криму заявила про необґрунтоване підвищення цін на продукти, оренду житла та Інтернет на півострові.

Як стало відомо з публікації в New York Times, Росія націоналізувала власності в Криму на 1 млрд дол.

Нагадаємо, з березня 2014 Крим знаходиться в включеному положенні з боку Росії, чого, до речі, в Кремлі досі, всупереч консолідованої думки міжнародного співтовариства, вперто не визнають. Зате у Путіна в унісон заявляють виключно про "законному приєднання півострова" до Росії.