ua en ru

ГПУ допитала Наливайченко

ГПУ допитала Наливайченко Фото: Валентин Наливайченко йде на допит в ГПУ

Наливайченко заявив, що у ГПУ були всі матеріали по розстрілу Майдана

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) завершився допит колишнього глави Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка. Про це сам Наливайченко повідомив в Facebook.

"Тільки що завершився допит у Генпрокуратурі. Усіма матеріалами, які я, як голова СБУ свого часу передавав в ГПУ, прокурори мають. З цими та іншими матеріалами сьогодні працює слідча група", - повідомив Наливайченко.

Він заявив, що передав матеріали слідчим і дав додаткові роз'яснення з документами.

"На мою думку, версія причетності до злочинів проти людей на Майдані чиновниками і спецслужбами РФ має бути ретельно розслідувана! Більше того, вся доказова база і результати розслідування повинні бути включені в обвинувальний акт", - написав екс-глава СБУ.

Наливайченко також упевнений, що суд повинен бути відкритим.

Щойно завершився допит в Генпрокуратурі.Усіма матеріалами, які я, як голова СБУ свого часу передавав до ГПУ, прокурори...

Posted by Valentyn Nalyvaichenko on 29 октября 2015 г.

Нагадаємо, ГПУ Наливайченка викликала на допит для дачі свідчень про причетність представників РФ до розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 р.

Зазначимо, екс-глава СБУ неодноразово заявляв про російський слід в розстрілах на Майдані, однак у ГПУ зазначили, що ніяких підтверджень цьому немає. Зокрема, генпрокурор України Віктор Шокін заявляв, що Наливайченко не передав ніяких доказів того, що в день розстрілу на Майдані в Україні перебував радник Президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.