ua en ru

ГПУ буде наполягати на розблокування інформації про розшук Януковича

ГПУ буде наполягати на розблокування інформації про розшук Януковича Фото: Віктор Янукович

Генпрокуратура направила Інтерполу інформацію про спеціальний досудовому розслідуванні щодо Януковича

Генеральна прокуратура України (ГПУ) буде наполягати на розблокування інформації щодо міжнародного розшуку екс-президента країни Віктора Януковича. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"17 липня 2015 року в Генеральну прокуратуру України від Генерального секретаріату Інтерполу надійшов лист з інформацією про оскарження адвокатами Януковича В. Ф. в суді Ліона рішення Генерального секретаріату Інтерполу 09.01.2015 про оголошення Януковича В. Ф. у міжнародний розшук. Також представники штаб-квартири ГПУ повідомили, що у зв'язку з скаргою Януковича В. Ф. Комісія по контролю файлів Інтерпол рекомендувала Генеральному секретаріатові тимчасово до наступної сесії 23-25 вересня цього року заблокувати інформацію щодо міжнародного розшуку вказаної особи", - сказано в повідомленні.

Таким чином, зазначили в ГПУ, інформація про розшук Віктора Януковича з бази даних Інтерполу поки не є доступною для держав-членів і широкої громадськості на офіційному веб-сайті організації.

"Одночасно в листі Інтерполу, висловлено прохання про надання роз'яснень положень законодавства України щодо спеціального досудового розслідування (in absentia) та уточнення окремих аспектів оголошення розшуку Януковича В. Ф. Запитувана інформація, невідкладно, в той же день була спрямована Генеральною прокуратурою України на адресу Генерального секретаріату Інтерполу", - подчеркнуле в прокуратурі.

Нагадаємо, 9 січня 2015 р. Віктор Янукович був оголошений у міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Сьогодні стало відомо, що екс-президент України Віктор Янукович більше не знаходиться у списках осіб, що розшукуються Інтерполом.