ua en ru

ГПУ буде вимагати заарештувати затриманого сьогодні беркутівця

ГПУ буде вимагати заарештувати затриманого сьогодні беркутівця Фото: Сергій Горбатюк

Беркутівцю вже повідомили про підозру

Генеральна прокуратура України (ГПУ) буде вимагати заарештувати затриманого сьогодні одного з керівників полку міліції особливого призначення "Беркут", причетного до розстрілів на Майдані.Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день він є одним з керівників полку міліції спеціального призначення УМВС р. Києві, в який було розформовано спецпідрозділ "Беркут", - заявив Горбатюк.

"Цій особі сьогодні повідомлено про підозру у причетності до цих злочинів. Зокрема інкримінується перевищення своїх повноважень співробітника правоохоронних органів за ч. 3 ст. 365 КК і вчинення умисних вбивств при обтяжуючих обставинах за ч. 2 ст. 115 КК", - зазначив він.

Горбатюк додав, що всі бійці спецроти "Беркута" (так званої "Чорної роти"), які підозрюються у розстрілі 39 активістів Евромайдана, були в чорній уніформі і балаклавах, що ускладнювало їх ідентифікацію.

"Крім того, не було документів, які б свідчили про те, які саме особи, які підрозділу там були, тому ми підозрювали на певному етапі, починаючи з самого початку розслідування, працівників того ж "Беркута" і внутрішніх військ, які могли бути там і робити це злочин", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва продовжив арешт на два місяці, до 13 серпня 2015 р. колишнім працівникам спецпідрозділу міліції Беркут Павлу Аброськину і Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Евромайдана.